OALA DIN FONTA 100% PENTRU GATIT ( sarmale , ciorba , gulas , etc. )
CAPACITATE = 6 LITRI
DIAMETRU = 23,5 CM
INALTIME = 17,5 CM
GROSIME = 7-8 MM
GREUTATE = 6 KG
FORMATA SI TURNATA MANUAL
Instructiuni de pregatire a vaselor din fonta ( asezonare ) :
- Prima data se spala cu apa calda si un detegent de vase si praf de curatat . Se sterge bine imediat cu un prosop de bucatarie . Se usuca pe aragaz 2-3 minute .
- Se unge vasul de fonta cu ulei de gatit (palmier, cocos ) cu ajutorul unei pensule atat pe interior cat si pe exterior. Se tamponeaza usor cu un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei ramas pe suprafata vasului de fonta . PUTETI FOLOSI CHIAR UNTURA DE PORC .
- Se introduce in cuptor cu gura in jos sprijinit pe gratarul acestuia , apoi se aprinde cuptorul . Tava cuptorului este bine sa ramana in partea de jos astfel ca uleiul de pe vasul de fonta sa se scurga in aceasta . Se programeaza cuptorul la temperatura de 200 - 300 grade si se lasa 2 ore in functiune . Dupa 2 ore se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca odata cu vasul de fonta .Scoateti vasul de fonta cu ajutorul unei manusi de bucatarie . Vasul de fonta va capata o culoare inchisa intrucat se inchid porii si cu cat va fi folosit mai mult va deveni din ce in ce mai bun .
Dupa fiecare folosire si spalare , se usuca obligatoriu pe aragaz , asta fiindca au porii foarte mici si pot rugini daca nu sunt uscate complet . Ulterior se pot da cu un strat subtire de grasime , A se pastra la loc ferit de umezeala .
Spune-ţi opinia
Numele tău:Opinia ta:
Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Nota: Rău Bun
Introduceţi codul din imagine: